Drukte neemt weer toe op het reizigersspreekuur

Medewerkers van het Reizigersspreekuur van GGD Hollands Noorden stropen de mouwen op. De wereld gaat weer open. De zomervakantie is in zicht en veel mensen hebben al vakantieplannen. Het is belangrijk om te weten welke gezondheidsrisico’s er op uw bestemming zijn en welke extra vaccinaties u nodig heeft. GGD Hollands Noorden heeft een speciaal spreekuur voor reizigers.

Verpleegkundige Reizigersadvisering Rian Kruizenga vertelt: ,,Vooral voor (sub)tropische landen en landen in Oost-Europa zijn er speciale gezondheidsadviezen, bijvoorbeeld over (voedsel)hygiëne, maar ook over ziektes die je kunt krijgen. Malaria is natuurlijk een bekend voorbeeld, maar zo zijn er nog veel meer ziektes die je liever niet op je vakantiebestemming op wil lopen!’’ Haar collega Annika Vlaar vult aan: ,,De GGD kan helpen om goed voorbereid op reis te gaan, en gezond weer terug te komen. Wij informeren je graag tijdens ons reizigersspreekuur. Je kunt dan ook meteen terecht voor vaccinatie(s). Maar: wacht niet te lang met het maken van een afspraak!’’

Maak op tijd een afspraak

Dat veel mensen het reizen gemist hebben, merken de medewerkers van het Reizigersspreekuur. Het is druk. Gaat u op vakantie naar een bestemming in Oost-Europa, of buiten Europa, maak dan op tijd een afspraak. U kunt een afspraak inplannen via de website van de GGD (www.ggdhn.nl), via www.ggdreisvaccinaties.nl of telefonisch op nummer 088 0100530.