GGD Hollands Noorden zoekt 5.000 jongvolwassenen voor invullen online vragenlijst!

REGIO – Tot eind juli voert GGD Hollands Noorden voor de 5e keer een grootschalig online onderzoek uit naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar. 

Iedereen van deze leeftijd uit Noord-Holland Noord kan nu de online vragenlijst invullen via www.JVmonitor.nl. De resultaten zijn bedoeld om gemeenten, de GGD en het programma In Control of Alcohol en Drugs te ondersteunen bij het gezondheidsbeleid gericht op jongvolwassenen.

In de leeftijdsfase van puber naar volwassene verandert er van alles. Jongeren experimenteren, zoeken een plek in de maatschappij en bepalen zelf wat wel of niet bij hun past. 

Veranderingen treden op in bijvoorbeeld de relatie met ouders, opleiding, woonsituatie, arbeidsmarkt, relaties en seksualiteit, vriendschappen, financiën en gezond gedrag.

Uit eerdere onderzoeken blijkt dat steeds meer jongvolwassenen kampen met psychische klachten, eenzaamheid, stress en gedachten over zelfdoding. Ook is het middelen- en alcohol gebruik onder de jongvolwassenen hoog. 

Allemaal redenen om een vinger aan de pols te houden en deze doelgroep goed te blijven monitoren. Die informatie kan vervolgens gebruikt worden om beleid en interventies aan te passen.

Jongvolwassenen worden actief benaderd om de vragenlijst in te vullen via o.a. sociale media, school/opleiding, flyers, posters en via leeftijdsgenoten.

Deelnemers maken kans op een bol.com bon van €10 (winkans 1 op 10) en één van de vijf JBL charge 5 bluetooth speakers.
De resultaten van de Jongvolwassenenmonitor 2023 verschijnen in het najaar.

Resultaten van de eerdere onderzoeken en meer informatie is te vinden op www.ggdhn.nl/JVmonitor.

Foto: aangeleverd