Groen licht voor rotonde Visweg Limmen, Chinees wellicht aan de zuidkant

REGIO – De Rijksweg N203 tussen Limmen en Heiloo gaat binnenkort op de schop. Door allerlei oorzaken werden de werkzaamheden steeds uitgesteld, zoals de aanleg door Liander van extra zware stroomkabels, om aan de gestegen stroomvraag te kunnen voldoen. De werkzaamheden duren ongeveer 9 maanden en het verkeer moet rekening houden met omleidingen en vertraging.

Ook moesten er nog problemen worden opgelost over de geprojecteerde rotonde ter hoogte van de Visweg in Limmen en het plan werd daarbij ook nog opgehouden, vanwege nieuwe stikstofberekeningen, maar die zijn inmiddels afgerond. 

De gemeenteraad heeft nu de knoop doorgehakt en de rotonde kan worden aangelegd. Chinees restaurant ” Nieuw Hof ” gaat daarbij op de huidige locatie verdwijnen en komt mogelijk terug aan de Zuidwestkant van de rotonde.

In verband met de komende bouw van honderden woningen in de Zandzoom, met tot gevolg meer autoverkeer,  is een verbetering van de huidige verkeerssituatie geen overbodige luxe. Bij de komende werkzaamheden worden meteen leidingen vernieuwd en komt er deels een herprofilering van de weg, waarvoor intussen al enkele bomen zijn gekapt.

Fotobijschrift; Toekomstige rotonde Rijksweg N203-Visweg (Tekening aangeleverd)