Regio · 4 juli 2024

Grote prijsverschillen voor benzine per regio

Grote prijsverschillen voor benzine per regio

Moet je binnenkort weer tanken? Hoeveel je precies kwijt bent aan brandstofkosten verschilt sterk per pomp. In Noord-Holland kost de goedkoopste benzine je momenteel € 1,889 per liter, terwijl je bij de duurste tankstations van de provincie tot € 2,229 per liter betaalt. Een verschil van 34 cent, wat op een volle tank van 50 liter maar liefst € 17 kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Petrolview.  

Binnen de provincie zijn er grote prijsverschillen voor benzine, en zelfs binnen dezelfde gemeente is het vaak verstandig om de brandstofprijzen te vergelijken voordat je gaat tanken. Op lokaal niveau zijn de grootste benzineprijsverschillen te vinden in Amsterdam en Purmerend.

In beide gemeenten is er 31 cent prijsverschil tussen de duurste en de goedkoopste pompen. Kiezen voor de meest voordelige pomp binnen kan in Amsterdam en Purmerend hiermee € 15,50 schelen op een volle tank van 50 liter. Ook in Hollands Kroon (€ 15), Haarlem en Gooise Meren (beide € 14,50) zijn er grote prijsverschillen tussen de verschillende tankstations, wat op een volle tank flink wat geld kan schelen. 

De peildatum voor dit onderzoek was 23 en of 24 juni .

error: Content is protected !!