KunstFietsRoute Castricum van start

CASTRICUM/BAKKUM – Na het succesvolle 25e jubileum van de KunstFietsRoute in 2022 wordt dit evenement voor de 26e keer gehouden op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni 2023. Op 25 locaties tonen circa 70 kunstenaars in hun eigen atelier of groepslocatie hun werken. Er zijn schilderijen, grafiek, houtwerk, fotografieën etc. te zien.

De KunstFietsRoute wordt op 2 dagen gehouden van 11.00 uur tot 17.00 uur, op een route van Toonbeeld Geesterhage in Castricum naar De Oude Keuken in Bakkum. De volgorde waarin u die route volgt is naar eigen keuze. De stops staan in de folder en zijn ook digitaal te vinden. Tevens zijn zij op straat herkenbaar aan de bekende vlaggen.

Maandag 23 januari om 19.00 uur organiseert de werkgroep van de KunstFietsRoute een informatieavond voor aspirant deelnemers en andere geïnteresseerden in Toonbeeld Geesterhage Geesterduinweg 7, 1901 CB Castricum. Hier kunnen vragen worden gesteld, maar het gaat vooral om het leggen van contacten. 

Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk 16 februari aanmelden bij de organisatie. Op de website staan zowel het deelnameformulier als de voorwaarden voor deelname. Een van die voorwaarden is dat de locatie waar de expositie wordt gehouden alleen in Castricum of Bakkum kan zijn.

Een aantal aspirant deelnemers beschikt niet over een eigen locatie. Heeft u een geschikte locatie die u beschikbaar wilt stellen? Dit zou bijvoorbeeld een grote tuin kunnen zijn. 

Het zou mooi zijn als de contactpersonen van de locaties op zondag 4 juni muziek of gedichten ten gehore brengen. Dit is niet verplicht. De organisatie doet een oproep aan muzikanten om op die dag te spelen. 

Reageer zo spoedig mogelijk via www.kunstfietsroutecastricum.nl of mail naar KFR-Castricum@outlook.com. Voor (nieuwe) deelnemers kan een ballotage volgen door de werkgroep KFR.

Foto: aangeleverd (Karin Cijsouw)