Regio · 12 juni 2024

Nieuwe fase bouw sociale huurwoningen Groet en Schoorl

Nieuwe fase bouw sociale huurwoningen Groet en Schoorl

Een nieuwe fase voor de ontwikkeling en bouw van in totaal 43 sociale huurwoningen in Groet en Schoorl. Wethouder Yvonne Roos-Bakker en Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen, hebben hun handtekening gezet onder de anterieure overeenkomst van beide nieuwbouwprojecten.

Nieuwe fase bouw sociale huurwoningen Groet en Schoorl
In Groet werd symbolisch het groen gesnoeid op de locatie van de voormalige Petrusschool. HABRO fotografie

Samen met Kennemer Wonen zet de gemeente Bergen de schouders eronder om meer sociale huurwoningen te realiseren in de gemeente Bergen. Yvonne Roos-Bakker is blij dat er weer een nieuwe stap is gezet door het tekenen van de overeenkomsten van deze 2 projecten.

Meer sociale huurwoningen

Op de plek van de voormalige Petrusschool in Groet worden 21 sociale huur appartementen gebouwd. De appartementen komen in een compact gebouw van 3 lagen. De woningen zijn verdeeld in 3 driekamerwoningen en 12 tweekamerwoningen.

In Schoorl komt ruimte vrij voor woningbouw op de locatie van het voormalige Rabobankgebouw. Het maakt plaats voor 22 sociale huurappartementen: 12 tweekamerwoningen en 10 driekamerwoningen.

Kennemer Wonen streeft ernaar de woningen ‘Nul-op-de-Meter’ (NOM) op te leveren. Randvoorwaarde in de volgende fase is dat zij de woningen betaalbaar kunnen bouwen. 

Doorstroming

In Groet worden er tweekamerappartementen gebouwd voor jongeren van 23 tot 28 jaar en de driekamerappartementen voor 65+-ers. De driekamerappartementen komen met voorrang beschikbaar voor bewoners van 65 jaar of ouder die een sociale eengezinswoning in de gemeente Bergen achterlaten voor gezinnen.

Doorstroming is belangrijk bij nieuwbouw. Door die combinatie wordt ernaar gestreefd om meer mensen een woning te kunnen bieden die past bij hun huidige leefsituatie.

Voor Schoorl is nog geen specifieke doelgroep benoemd. Dit wordt de komende tijd nader bekeken. 

Nul-op-de-meter

Door een combinatie van bouwkundige maatregelen en toepassing van duurzame installaties willen we alle woningen Nul-op-de-Meter (NOM) bouwen. Dit zorgt voor lagere energielasten voor de bewoners. Een woning wekt voldoende energie op voor het verbruik van gemeenschappelijke installaties én huishoudelijke apparaten.  

Omgevingsvergunning en planning

Als de procedures vlot verlopen, wordt in 2024 gestart met de bouw van de appartementen in zowel Groet en Schoorl. De woningen worden dan begin 2025 opgeleverd.

error: Content is protected !!