Rijd veiliger en schoner met de juiste bandenspanning

Ongeveer 60 procent van de automobilisten rijdt met te zachte banden. Een juiste bandenspanning is erg belangrijk. Met te zachte banden is je auto lastiger te besturen, is je remweg langer en de kans op een klapband groter.

Als je wél met de juiste bandenspanning rijdt, verbruik je minder brandstof en verslijten de banden minder snel. Dat is beter voor jou en voor het klimaat. Als iedereen in Nederland met de juiste bandenspanning zou rijden, stoten we samen minder CO2 uit. Toch rijdt zo’n 60 procent van de Nederlanders rond met te slap opgepompte banden. Daarom is de campagne ‘Geef je banden lucht’ opnieuw gestart. Het doel van de campagne is om automobilisten te attenderen de voordelen van een goed opgepompte band.  

Check elke twee maanden
Het advies aan de Nederlandse automobilist en dus ook aan leaserijders is om elke twee maanden de bandenspanning te controleren. Kijk op de speciale campagnepagina voor meer informatie en tips. 

Over de campagne
De campagne ‘Geef je banden lucht’ is een initiatief van verschillende partijen zoals het Ministerie I&W, VNA, VACO RAI Vereniging, ANWB, BOVAG RECYBEM, Band op Spanning en Milieu Centraal. De ambititie is dat iedere automobilist elke twee maanden de banden van de auto controleert op beschadigingen en op de juiste spanning brengt. Dan rij je immers veiliger, zuiniger, stiller en schoner.