Volgend jaar blijft het aantal connexxion bussen gelijk als met dit jaar

REGIO – Door een financiële injectie van 1,2 miljoen euro, gecombineerd met een aantal slimme besparingen, lukt het de provincie Noord-Holland en Connexxion om volgend jaar net zo veel bussen te laten rijden als dit jaar. Dat komt neer op ongeveer 94% van de dienstregeling die voor de coronacrisis met Connexxion is afgesproken. Er zitten nog altijd veel minder reizigers in de bus dan voor de coronacrisis. Hierdoor zijn de inkomsten lager dan gepland.

De provincie vindt het belangrijk reizigers een betrouwbare dienstregeling aan te bieden. Met Connexxion wordt per gebied gekeken of daar extra (tijdelijke) maatregelen voor nodig zijn.

Zo rijden in het gebied Haarlem/IJmond tijdelijk minder bussen vanwege een tekort aan buschauffeurs.

De provincie Noord-Holland is opdrachtgever voor het openbaar vervoer in 3 gebieden in Noord-Holland. Connexxion is in deze 3 gebieden de vervoerder. In mei 2021 hebben de provincie en de vervoerder gezamenlijk een Transitieplan Openbaar Vervoer gemaakt om de (financiële) gevolgen van de coronacrisis op te kunnen vangen. Het Transitieplan staat op de website van de provincie Noord-Holland.