Train mee voor de City Run Heerhugowaard

Heb jij vrijdag 7 april al in je agenda gezet? Dan gaan veel hardlopers van start voor de HHW City Run by Night. Jij kunt er daar één van zijn! Het excuus dat je het niet kunt volhouden of niet getraind ben gaat met het nieuwe trainingsprogramma Run to The Start niet meer op. Als beginnende loper train je al in zes weken voor een succesvolle deelname aan de 5 km.

Run to the start
Run to The Start is een bewezen effectief hardloop voorbereidingsprogramma van AV Hera. In een periode van zes weken biedt AV Hera twaalf trainingen aan om je goed voor te breiden op de 5 km. De eerste training is zaterdag 25 februari. Deze is op zaterdag van 09:30 tot 11:00 uur en op woensdag van 19:30 u tot 21:00 uur. De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan van AV Hera, sportpark de Vork in Heerhugowaard. Zaterdag 15 april wordt er een afsluitende training georganiseerd om ervaringen uit te wisselen en nieuwe doelen te stellen. 

Ben je beginner of gevorderd?
Beginnende lopers (startniveau is drie km hardlopen) trainen naar het uitlopen van de vijf kilometer. Je gaat verantwoord en gezond de finish halen. De gevorderde lopers (startniveau minimaal 30 minuten aaneengesloten hardlopen) worden uitgedaagd om hun persoonlijke doelstellingen op de tien km te realiseren. Dat kan uitlopen zijn, maar ook het verbeteren van je persoonlijke record.

In zes weken train je in een groep onder begeleiding van ervaren en deskundige trainers voor de vijf of tien km. De training bestaat uit een theorie en praktijk. De trainers behandelen per training een belangrijk onderwerp, zoals warming-up, blessurepreventie, voedingstips en looptechniek. Na de Cityrun by Night is er nog een terugkomtraining.

Om mee te kunnen trainen ga dan naar de site van de atletiekvereniging Hera. De kosten bedragen €37.50 per persoon. Maar let op, de kosten zijn EXCLUSIEF het startbewijs voor de City Run by night. Je moet je zelf hier voor inschrijven.