De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Noordwest gaat de hoofdlocatie in Alkmaar in drie fasen volledig vernieuwbouwen

Noordwest gaat de hoofdlocatie in Alkmaar in drie fasen volledig vernieuwbouwen en heeft de noodzakelijke aanpassingen in het ontwerp voor de eerst fase van de nieuwbouw in Alkmaar nu klaar.

Op enkele uitzonderingen na, waaronder de parkeergarage, de aansluiting op het bestaande ziekenhuis en technische en bouwkundige optimalisaties, is het eerder gepresenteerde definitieve ontwerp niet veranderd.

Komend najaar verwacht Noordwest te starten met de aanleg van de bouwkuip, waarin de bouwwerkzaamheden gaan plaatsvinden.

De afgelopen periode is er ruimte gemaakt op het ziekenhuisterrein in Alkmaar voor de nieuwbouw. Zo is een gedateerde vleugel van het ziekenhuis gesloopt en zijn er bomen gekapt en verplant naar nieuwe locaties in en om de Alkmaarderhout.

Komende maanden wordt het bouwterrein verder voorbereid op de start van de bouwwerkzaamheden met de aanleg van de bouwwegen naast Huize Westerlicht, gedeeltelijke ontmanteling van de tijdelijke kantoren achter Huize Westerlicht en resterende kapwerkzaamheden van drie bomen. Ook wordt er gewerkt aan de herinrichting van parkeerterrein P8 voor medewerkers met avonddienst.

Bron en foto: Beatfm.nl