De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Open Monumentendag in Alkmaar

Altijd al een kijkje willen nemen in dat ene prachtige, monumentale pand? Dan is dit je kans!

Zaterdag 11 september: Open Monumentendag in Alkmaar & Oudorp
Zondag 12 september: Open Monumentendag in Schermer & De Rijp

Ook dit jaar is er weer van alles te doen, te beleven en te bewonderen voor jong en oud. Stippel je eigen route uit langs tuinen en exposities of langs hofjes. Er staan een heleboel monumentale deuren voor je open.

Uiteraard gaan alleen de monumenten waar je 1,5 meter afstand kunt houden open.

Pak lekker de fiets en ontdek de parels in de binnenstad van Alkmaar, Oudorp, Koedijk en van het Land van Leeghwater!

Zo kun je onder andere Bunker R616 in de Alkmaarder Hout, de Ringersfabriek, de Molen De Eendracht, het Kruithuisje, het Raadhuis Grootschermer en de Museummolen bezoeken.

Voor het eerst dit jaar is er een digitaal plattegrond beschikbaar, waarop je precies kunt zien welke monumenten je kunt bezoeken dit jaar. Vervolgens kun je via een link naar Alkmaar op de kaart meer lezen over het monument en in veel gevallen zelfs filmpjes bekijken!

Ook is er een speciale editie van Erfgoedmagazine Alkmaar met het programma van de Open Monumentendag. Als extra service voor onze abonnees en voor iedereen die zich de afgelopen weken heeft aangemeld om dit programma te ontvangen.

Erfgoed Alkmaar heeft een uitgebreid programma gemaakt voor jong en oud, kijk op de website voor de plattegrond en het programma.