De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Opzoek naar dé Oesterzwamkweker van Alkmaar e.o.

ALKMAAR – Maandag 7 juni 2021 had Lisette van PR 4 Media een leuk gesprek gehad met Nanda Van Den Ham, vanaf deze week overdag op de radio en ook in de juni/juli editie van het gezondheidsprogramma. Koffie to go 2.0 – Normaal gesproken zou Nanda van El Kombi SUP haar herbruikbare koffiebeker meenemen, maar dit keer pakte zij de bolderkar.

Nanda ging namelijk niet alleen voor de koffie maar ook voor de koffieprut! En daar had De Koffiemolen Alkmaar maar liefst 60 liter van klaarstaan! Roelof en Jacqueline van de Koffiemolen doen mee aan de pilot van Innovatieraad Alkmaar waarbij we reststromen een tweede leven geven. In dit geval halen we in de Alkmaarse binnenstad koffieprut op bij horeca ondernemers en brengen dit naar een aantal Alkmaarse moestuin projecten, zodat als tot compost gebruikt kan worden. Hergebruik dus!

Nu deed Nanda dit ritje met de bolderkar maar normaal gesproken doen de helden van Kop-Zorg dit met behulp van een speciale fiets ontworpen door Kaasfabriek – FabLab regio Alkmaar . De pilot loopt, we zijn blij met de enthousiaste deelnemende ondernemers en Seenons die de logistieke kant oppakt 💚

Het doel is om verder op te schalen, de hoeveelheid koffieprut is groot, en zo ook de producten die er van gemaakt kunnen worden. Wij denken aan oesterzwammen gekweekt op koffieprut.
De zoektocht naar een Alkmaarse of regionale oesterzwamkwekerpionier is dan ook in volle gang.

Ben jij diegene of ken je iemand? Laat het weten via; nanda@elkombi.nl of 0624805655.