De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Paradijs verandert in nachtmerrie in nieuwe single ‘Popsicle Place’ van Cosmic Crooner

Nadat hij met succes de debuutsingle ‘Deep Down in Jazz’ uitbracht released Cosmic Crooner zijn tweede single ‘Popsicle Place’ op vrijdag 21 mei. Daarin beschrijft de Crooner een scène die op papier een paradijs is, maar in werkelijkheid een nachtmerrie. Op de dag van de release wordt de videoclip in première gebracht door 3voor12. 

Gebruikmakend van de charmante eigenaardigheden van de psychedelische loungemuziek uit de jaren 70, komt zijn kenmerkende ‘Doowop Space Pop’ opnieuw op een geheel eigen wijze tot leven. Dit keer overdadig bedekt onder een glad glazuur van met snoep beklede gitaarlicks brengt de Crooner vol rock ‘n ‘roll escapisme een bittere serenade aan een verre droomplek. 

Zijn eerste single ‘Deep Down in Jazz’ kreeg al airplay op zowel de Britse als de Nederlandse radio en werd toegevoegd aan verschillende editorial Spotify playlists, wat resulteerde in ruim 12.000 streams. Ook kreeg het nummer de nodige persaandacht. Zo schoof The Rodeo Magazine al aan in zijn zogenoemde ”spectacular space-age lounge bar” (2021) en smaakte  de single zeker naar meer volgens onder andere Music For The Misfits, Popwrapped, Reel Culture Magazine en The Luna Collective.

Fortitude Magazine over ‘Deep Down in Jazz’ (2021): ”The guitars chime in with a gorgeous, Americana-esque sound and we’re transported to carefree, hazy days in sunnier climes. Cosmic Crooner’s voice is mellow and as smooth as honey as he tells his story in third person.”♫ Presave ‘Popsicle Place’ ♫