De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

167 nitraten gevonden in slaapkamer van 14-jarige jongen

Op maandag rond 22 uur werd in Uitgeest zwaar vuurwerk afgestoken. Onderzoek leidde naar een woning aan de Populierenlaan in Uitgeest. Met de goedkeuring van de ouders werd de slaapkamer van een 14-jarige jongen doorzocht. De doorzoeking leverde 167 nitraten op en een 3-inch shell. Ook in de garage werd vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt nader onderzocht.

De 14-jarige jongen was zelf niet aanwezig tijdens de doorzoeking. Hij is aangemerkt als verdachte. Het vuurwerk is illegaal en is opgeslagen in een woning. Dit is een levensgevaarlijke combinatie voor zowel bewoners en omwonenden.

Extra alert
De politie is de dagen voor de jaarwisseling extra alert op handel en het bezit van illegaal vuurwerk. Illegaal vuurwerk is niet goedgekeurd vuurwerk. Vaak zijn de lontjes te kort, is het vuurwerk beschadigd en zit er teveel kruit in waardoor het vuurwerk te snel, te hard of in de verkeerde richting klapt. Grote kans dat iemand ernstig letsel oploopt. Niet alleen de afsteker, maar ook de omstanders. Voorbeelden van bekend illegaal vuurwerk zijn strijkers, Bengaals vuur, mortierbommen, Chinese rollen, lawinepijlen en Cobra’s.

Maak melding van illegaal vuurwerk
Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld?

Meld dit bij de politie 0900-8844.
Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Extra informatie
Vragen over vuurwerk? Kijk op https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html2020276628