De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Regio Alkmaar telt 156 nieuwe coronabesmettingen; geen nieuwe ziekenhuisopnames of overledenen

Het aantal coronabesmettingen dat in de regio Alkmaar is ontdekt, bedraagt 156. Dat is een geval meer dan een dag eerder, toen de hoeveelheid virusbesmettingen juist behoorlijk (met bijna een kwart) bleek te zijn afgenomen.

Positief

De nieuw positief geteste personen zijn zestig inwoners van de gemeente Alkmaar, 34 van Heerhugowaard, 22 van Langedijk, achttien van Castricum, twaalf van Heiloo en tien van Bergen.

Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

In West-Friesland zijn 76 nieuwe besmettingen geconstateerd, in de Noordkop vijftig. Die cijfers zijn eveneens nagenoeg gelijk gebleven.

De teller sinds de uitbraak van het virus medio maart vorig jaar in Noord-Holland Noord komt daarmee op 69.364 mensen die corona hebben gehad of nog hebben.

Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames of overledenen gemeld. Die cijfers blijven daardoor op respectievelijk 778 opnames en vijfhonderd coronadoden tot dusverre staan.

Noordwest

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel vier coronapatiënten: een patiënt op de intensive care en drie patiënten op de verpleegafdeling.

Bron: NHD