De Online zender voor Alkmaar en regio!
De Online zender voor Alkmaar en regio!

Tweede Kamer behandelt gemeentelijke herindeling Beemster en Purmerend vandaag (lve)

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 11 februari over vijf wetsvoorstellen tot gemeentelijke herindeling of samenvoeging. Het gaat om samenvoegingen van de gemeenten Landerd en Uden, Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis, Heerhugowaard en Langedijk en herindelingen van Beemster en Purmerend en Amsterdam en Weesp. U kunt het debat hier vanaf 11.05 uur live volgen.

Door een groot aantal herindelingen en samenvoegingen de afgelopen decennia is het aantal gemeenten per 1 januari afgenomen naar 352, De samenvoegingen en herindelingen die de Kamer op 11 februari behandelt, zijn op eigen initiatief van de gemeenten tot stand gekomen. Tot 9 december 2020 was er de mogelijkheid extern commentaar in te zenden.

Plenaire behandeling

Voor de behandeling van de wetsvoorstellen door de Tweede Kamer komt demissionair minister Kajsa Ollongren (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) naar de Kamer. Aan het einde van de plenaire vergadering van 11 februari zal worden gestemd over de wetsvoorstellen.

Volg het live

Volg het plenaire debat vanaf 11.05 uur via de livestream op deze website of de app Debat Direct. Lees ook de bijbehorende stukken.