De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Sophie van Hasselt released eerste single van haar debuut-EP ‘EaT mY bRaiN’

De Amsterdamse indie-pop singer en songwriter Sophie van Hasselt released op 23 juli haar single ‘EaT mY bRaiN’. De track is een voorbode op haar debuut-EP ‘Eat My Brain’ die in februari 2022 zal verschijnen. Op deze EP introduceert Sophie verschillende thema’s die kenmerkend zijn voor een meisje in haar twintiger-jaren. Van gelaagde stemmen die klinken als innerlijke monologen tot stuiterende baslijnen, pulserende pads en eigenzinnige gitaargeluiden op de achtergrond. 

Sophie is een interdisciplinaire kunstenaar die niet alleen bezig is met het maken van muziek, maar zich ook bezighoudt met mode fotografie en videografie. De combinatie van deze drie expertises maakt haar een unieke creatieve geest. Sophie gebruikt haar DIY-ethiek en het aspect ‘reality shifting’ om ons eraan te herinneren dat het leven is zoals je het je voorstelt. Denk aan de ‘Swinging Sixties’ en een combinatie van artiesten als Brigitte Bardot, Lily Allen en Beach Boy’s’ ‘Smiley Smile’.

‘EaT mY bRaiN’ is de derde single van Sophie van Hasselt, waarin ze de deuren opent naar haar fantasierijke wereld. Een wereld vol liedjes, waar ze in een dagdroom leeft en vrij figuurlijk haar eigen hersens opeet. Haar eerdere single ‘Cutting Ties’ behaalde al meer dan 100k streams en ze was het gezicht en de stem van de T-Mobile reclame ‘Ons Huis’. Ook werkte ze al samen met merken zoals Dante6, Harpers Bazaar, Vogue Thailand, De Bijenkorf en VICE en performde ze tijdens een Victor & Rolf show. Speciaal voor deze release organiseerde ze op 15 juli een ‘EaT mY bRaiN’ release diner. Ook komt ze met een videoclip voor deze release en komt er een interview met mode-platform Otrium.  

Check hier de track