De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

’t Praethuys doet mee met grote KWF ‘Huis in actie loterij’; Je kunt nog tot zaterdag 17 juli loten kopen

Vanwege de coronapandemie zitten veel inloophuizen in zwaar weer. Veel fondsenwervende activiteiten kunnen niet door gaan. Dit geldt ook voor Inloophuis ’t Praethuys in Alkmaar. Om hun belangrijke werk te kunnen blijven voortzetten hebben zij vanaf 19 juni samen met KWF de ‘Huis in actie loterij’ georganiseerd. Voor €2,50 per lot maken deelnemers kans op fantastische prijzen. Van een overnachting in een kasteel tot een helikoptervlucht. De actie loopt nog tot zaterdag 17 juli 13:30 uur en loten kopen kan hier. De trekking is op 17 juli om 14.00 uur. Per verkocht lot gaat er 2 euro naar het inloophuis. Daarnaast is er uiteraard ook de mogelijkheid om een donatie te doen, voor meer informatie daarover kunt u hier klikken.

Inloophuis ‘t Praethuys is erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. (Ex)kankerpatiënten, naasten én nabestaanden kunnen er zonder afspraak en zonder verwijzing terecht voor behoeftegerichte ondersteuning. Ze zijn onvoorwaardelijk welkom. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor ondersteuning van leven met en na kanker. De getrainde vrijwilligers zetten zich in voor de gasten van de inloophuizen. Zij zijn intrinsiek gemotiveerd en vaak ervaringsdeskundigen.

De inloophuizen bieden het stukje (na)zorg waar het ziekenhuis geen tijd voor heeft. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van verschillende activiteiten, want ieder mens is anders.

Namens onze voorzitter Kees van Straaten: ‘Met het kopen van loten maak je kans op prachtige prijzen, maar steun je ook het inloophuis. Win win dus, want het inloophuis maakt echt het verschil voor mensen geraakt door kanker.’

Bron: Flessenpostalkmaar.nl