De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Testlocatie Testen Voor Toegang bij AZ Stadion in Alkmaar

Ook in Alkmaar komt een testlocatie van Testen Voor Toegang. Bij het AZ Stadion op parkeerterrein P8 wordt een testlocatie opgebouwd.

Testen voor Toegang is een platform van de  Stichting Open Nederland. Het doel van de stichting is een bijdrage te leveren aan het heropenen van het sociaal leven in Nederland. Met een geldig coronatoegangsbewijs kunnen bepaalde culturele, sociale en sportieve evenementen weer bijgewoond worden.

De testlocatie is bedoeld om bezoekers aan buitenevenementen en sportwedstrijden te testen. Overigens kan je inmiddels ook een vaccinatiebewijs gebruiken om toegang tot een activiteit of evenement te krijgen. Een testuitslag van Testen voor Toegang kan niet gebruikt worden om te reizen.
In de teststraat in Alkmaar krijgen mensen een ademtest die binnen een paar minuten de uitslag geeft. Degenen bij wie de ademtest niet betrouwbaar is, krijgen alsnog een test met een wattenstaafje.

De teststraat moet 30 juni klaar zijn en blijft tot eind september open. Het wordt gebouwd in opdracht van het Ministerie van VWS. Een afspraak voor een sneltest moet gemaakt worden via internet. De nieuwe locatie is geopend van 8.00 uur ‘s ochtends tot 18.00 uur ‘s avonds.

Bron en foto: Beatfm.nl