De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Unfiltered Lager van Bergens Brouwerij nu ook volop in Alkmaar verkrijgbaar

Unfiltered Lager van Bergens Brouwerij nu ook volop in Alkmaar verkrijgbaar 

De ‘Unfiltered Lager’ van de nieuwe Bergense brouwerij STOKED is enthousiast ontvangen door zowel particulieren als de plaatselijke horeca. De meerwaarde van een lokaal biertje wordt alom gewaardeerd en op dit moment is STOKED! al verkrijgbaar in Alkmaar bij Echt Alkmaar, Alkmaars Koffiehuis, Kings Inn City Hostel, Soepp, Stadsstrand De Kade, Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal Slijterij De Laat, Thups Pizzabakkerij en Eetcafé De Binnenkomer. De laatste was zelf een van de eerste die STOKED! op tap serveerde.

Compagnon David Stomph, zelf woonachtig in Alkmaar, was er op gebrand om ook een afzetlocatie op tap te vinden in Alkmaar: “Ik ben superblij dat Dedeke van De Binnenkomer ons een kans heeft gegeven. Ze hebben zoveel soorten bieren en echt een heel mooi bier assortiment, waarvan een flink aantal craftbeer is.  We zijn superblij dat we op tap verkrijgbaar zijn op zo’n mooie locatie in Alkmaar.

Unfiltered lager 

Met een percentage onder de 5% is het in de huidige tijd een licht bier te noemen. Ondanks dat het bier niet wordt gefilterd is hij wel helder door de bodemfermentatie en de langere tijd die we het bier geven om te conditioneren. Dustin Paul, brouwer van STOKED!, licht toe: “We filteren het bier bewust niet om zo maximale smaak en aroma mee te geven. Het bier laat zich omschrijven als een zacht, helder, malty, licht tot medium bitter, fris en toegankelijk bier met een volle afdronk. Dustin voegt daaraan toe: “eigenlijk zijn we niet zo van de smaakomschrijvingen en hebben we liever dat mensen het zelf gaan proeven. Smaak is immers enorm persoonlijk”. Verschillende kenners die de nieuwe ondernemers het bier hebben laten proeven zijn erg enthousiast en van mening dat het zeker genoeg karakter heeft om hem te kunnen onderscheiden van lokaal gefilterd export bier.

Bron: Mediapartner: Flessenpost uit Alkmaar