De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Alkmaarse VOLT maakt zich op voor gemeenteraadsverkiezingen

Het werven van kandidaten is gestart

Volt Alkmaar zet de volgende stap in de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen en is op 23 augustus gestart met het werven van kandidaten. Bij een goede kandidatenlijst zal Volt definitief meedoen in gemeente Alkmaar. Midden november wordt de kandidatenlijst bekend gemaakt.

Al sinds de oprichting van Volt in 2017 heeft de partij de ambitie om op alle politieke niveaus te werken aan een duurzamer, progressiever en socialer Europa. Inmiddels heeft de partij  zetels in het Europese en het Nederlandse parlement. In Duitsland, Italië en Bulgarije zijn diverse lokale volksvertegenwoordigers namens Volt gekozen.

In Nederland zijn de lokale afdelingen inmiddels flink gegroeid, ook in Alkmaar. Na een periode van bouwen, spreken met inwoners en van het schrijven van beleid is Volt Alkmaar klaar om te starten met het werven en selecteren van kandidaten. Het samenstellen van een goede lijst zal het besluit om mee te doen in gemeente definitief maken.

Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek. Deze generatie wil politiek waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren, en waar grensoverschrijdende samenwerking de toekomst heeft. Volt wil nieuw elan brengen in de politiek met een radicaal positief geluid. De partij wil dat geluid nu ook in de gemeenteraad van Alkmaar laten horen.

Foto: Volt