De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Ziggo gaat binnenkort het analoge radiosignaal uitschakelen in Alkmaar en regio

Vanaf 20 juli kunnen inwoners in de regio Alkmaar / Castricum / Beverwijk geen analoge radiozenders meer ontvangen bij Ziggo. Ziggo schakelt per die datum het analoge radiosignaal uit in deze regio.

Gefaseerd
Eind februari is Ziggo in Capelle aan den IJssel begonnen met het uitschakelen van het analoge radiosignaal. Eind april is het analoge radiosignaal in de regio’s Alphen aan den Rijn en Sneek/Terschelling/Vlieland uitgeschakeld. Op dinsdag 20 juli is de regio Alkmaar/Beverwijk aan de beurt. Ziggo heeft de afschakeling van het analoge radiosignaal in deze regio zelf nog niet gecommuniceerd.

Eind 2021
Eind 2021 moet heel Nederland zijn omgeschakeld naar digitale radio. Op dit moment luistert al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel aldus Ziggo. De ruimte die vrij komt door het uitschakelen van het analoge radiosignaal wordt gebruikt voor diensten als sneller Internet.

Overschakelen
Klanten die overstappen op digitale radio, kunnen dat op twee manieren doen: via hun tv of mediabox, of middels de “Digitale radio ontvanger”. “De Digitale radio ontvanger is eenvoudig te installeren aan de hand van de meegeleverde handleiding”, aldus Ziggo. Deze ontvanger is voor 50 euro te bestellen via de aanbieder.

Aanbod
Het digitale radio-aanbod dat via de ‘Digitale Radio ontvanger” kan worden beluisterd is de afgelopen periode sterk uitgebreid door Ziggo. Inmiddels zijn ook publieke radiozenders van de BBC, NDR, WDR, RADIONL, Radio Continu, FIP, Radio France International, Groot Nieuws Radio, RNE en Sunrise FM te beluisteren.

Meer informatie via: ziggo.nl/luisterdigitaal