De online zender voor Alkmaar en de regio
De online zender voor Alkmaar en de regio

Zomer: extra drukke periode voor de Amivedi vrijwilligers

DIER EN WELZIJN – Voor de vrijwilligers van Amivedi is de zomer altijd extra druk. Een derde van alle meldingen wordt gedaan in de zomermaanden. Vorig jaar was een duidelijke daling te zien in het aantal meldingen, omdat de meeste mensen vanwege de corona-crisis niet met vakantie zijn gegaan.

Nu het er naar uitziet dat er dit jaar weer meer gereisd mag worden, verwachten we dan ook dat het aantal meldingen van vermiste huisdieren helaas weer omhoog zal gaan. Gaat u zelf ook weg en is uw huisdier nog niet gechipt? Doe uzelf een plezier en chip uw huisdier. We horen zo vaak van mensen dat ze achteraf spijt hebben dat ze het niet eerder hebben laten doen!

Past een van uw buren op uw huisdier tijdens uw vakantie? Zorg dan dat ze bij vermissing niet afwachten, maar snel een melding doen bij Amivedi. Een huisdier kan al na veertien dagen herplaatst worden als het in het asiel terecht komt.

Nu onze eigen lieve kater Willem vermist wordt, weet ik weer precies waarom ik me ruim vijftien jaar geleden heb aangemeld als vrijwilliger bij Amivedi.

Heeft u tijd over en bent u ook dol op huisdieren? Kijk dan eens naar onze vacatures. Zo zoeken we een penningmeester. Het is heel dankbaar werk!

Persbron: Yolande Schotel van Amivedi,
tevens wensen de vrijwilligers van Amivedi u een hele fijne zomer toe.