112 / Castricum · 29 november 2023

15-jarige jongen uit Castricum overvalt winkel met vuurwapen in Amsterdam

Een 15-jarige Castricummer is gisteravond opgepakt op verdenken van het overvallen van een nachtwinkel in Amsterdam. Bij de overval en op de vlucht heeft de verdachte schoten gelost. Er is niemand gewond geraakt.

De jongen stapte de nachtwinkel in de wijk Geuzenveld rond 23:00 uur binnen met iets dat leek op een vuurwapen, schrijft NH Nieuws op basis van een politiepersbericht. Na het eisen en ontvangen van geld, lost de overvaller opeens een schot. Als de telefonisch gewaarschuwde eigenaar van de winkel kort arriveert, slaat de overvaller met zijn buit op de vlucht. De winkeleigenaar zet de achtervolging in. De overvaller lost tijdens de achtervolging nog een schot, maar weet de winkelier en omstanders niet af te schrikken.

Castricummer verdacht van schieten

Meerdere mensen overmeesteren de jonge overvaller en dragen hem over aan de politie. Ook het vuurwapen en het buitgemaakte geld zijn terecht. ‘De eigenaar van de avondwinkel en de omstanders hebben zeer adequaat en heldhaftig opgetreden’, schrijft de politie. ‘De politie is hen natuurlijk dankbaar, maar verwacht absoluut niet dat eenieder op deze wijze acteert.’

error: Content is protected !!