112 / Alkmaar · 13 juni 2024

4 jaar cel geëist tegen doodrijder Lies (77) en Joke (84)

4 jaar cel geëist tegen doodrijder Lies (77) en Joke (84)

De officier van justitie heeft donderdag voor de rechtbank in Alkmaar een gevangenisstraf van vier jaar geëist tegen Maarten M. wegens zijn rol bij een verkeersongeval waarbij twee vrouwen van 77 en 84 jaar om het leven kwamen.

Naast de gevangenisstraf wil het Openbaar Ministerie dat de 26-jarige inwoner van Alkmaar na het uitzitten van zijn straf een rijverbod van vier jaar krijgt.

Op 26 januari 2022, rond 23.00 uur, had M. een pakje sigaretten gekocht bij een tankstation aan verkeersplein Kooimeer. Volgens getuigenverklaringen reed hij vervolgens met hoge snelheid en “piepende banden” de stad in vanaf de rotonde.

120 kilometer per uur
Binnen enkele seconden bereikte hij volgens gegevens uit de airbag van zijn auto een snelheid van 120 kilometer per uur, op een weg waar de maximumsnelheid 50 kilometer per uur is. Kort daarna botste hij met een snelheid van 89 kilometer per uur tegen de auto waarin de twee slachtoffers zaten. Deze auto kwam uit een zijstraat en stak net de weg over.

Uit politieonderzoek bleek dat de 77-jarige bestuurster van deze auto op de betreffende kruising geen voorrang had. Toen zij optrok, was de auto van M. echter nog niet te zien. Zij overleed diezelfde avond aan haar verwondingen.

Haar passagier werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en overleed de volgende dag aan haar verwondingen. De vrouwen waren op weg naar huis na een avondje klaverjassen.

Onder invloed
Op de avond van het ongeval had M. gedronken. Hij had ongeveer anderhalf keer meer alcohol op dan wettelijk is toegestaan.

Bron: 112vdg.nl

error: Content is protected !!