112 / Alkmaar · 11 februari 2024

Ook politie-cameratoezicht in Roelantstraat in Alkmaar

Er komt vanaf heden ook een cameratoezicht in de Roelantstraat. Het gaat hier om zichtbare camera’s die eigenstandig door de politie worden ingezet.

Het gaat om tijdelijk toezicht. De camera’s worden door de politie zelf opgehangen. ,,Het gaat hier om zichtbare camera’s die eigenstandig door de politie worden ingezet in verband met het lopende onderzoek naar de explosies die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden.” Aldus burgemeester Anja Schouten. Er is rondom deze straat geen sprake van andere controlemaatregelen.

Burgemeestercamera’s
Burgemeestercamera’s zijn vooral bedoeld om te surveilleren. Om een het gevoel van veiligheid te vergroten. De nieuwe camera’s in Overdie zijn voor onderzoek: alleen voor politie. Deze camera’s hangen níet op een plek waar een aanslag geweest in tegenstelling tot waar de burgemeestercamera’s hangen. Er hangen wél twee burgemeestercamera’s aan het Ruusbroechof, dat is ook in Overdie. In die gebieden mag er ook preventief gefouilleerd worden. Die maatregel geldt níet bij de Roelantstraat.

error: Content is protected !!