112 / Heerhugowaard · 30 juli 2024

Politie roept op geen beelden te delen van zelfdodingsincident in Heerhugowaard

14-jarige jongen beroofd op de Breelaan in Bergen

De politie roept mensen op om geen video’s te delen van een zelfdodingsincident in Heerhugowaard. Verschillende mensen die dergelijke beelden hadden verspreid, zijn inmiddels door de politie benaderd.

Het incident vond plaats op maandag aan het einde van de middag, op de fietsbrug bij de Huygendijk/N508, een druk bezochte locatie, vooral rond dat tijdstip.

Er circuleren beelden van het incident op sociale media. Een woordvoerder van de politie roept op om hiermee te stoppen: “Mensen worden hier totaal onverwacht mee geconfronteerd.”

De politie neemt dit zeer serieus en heeft enkele personen getraceerd die de beelden verspreidden. “Onze nachtdienst heeft hen benaderd en erop gewezen dat dit ongepast is,” aldus de woordvoerder. Hoewel het verspreiden van de beelden niet strafbaar is, wordt het wel als ongepast beschouwd: “Het is wel onkies.”

**Slachtofferhulp**
Op Facebook heeft de politie aangegeven dat getuigen van het incident contact kunnen opnemen met Slachtofferhulp Nederland (0900-0101) om hierover te praten. Woordvoerder Roy Heerkens van Slachtofferhulp meldt dat al vijf getuigen zich ’s ochtends hadden gemeld en dat daarna nog meer mensen hulp hebben gezocht. “We zullen hen ondersteunen, evenals degenen die de beelden hebben gezien.”

Er circuleren ook geruchten op sociale media dat het incident verband zou houden met de verdrinking van een tweejarig meisje op zaterdag bij het Strand van Luna. De politie ontkracht deze geruchten krachtig: “Het is pure onzin en schrijnend. Het is echt niet aan de orde.”

De identiteit van de overleden man was dinsdagochtend nog niet bekend.

Een woordvoerder van de gemeente laat namens loco-burgemeester Nils Langedijk weten dat de gemeente volledig achter de oproep van de politie staat om geen beelden van het incident te delen. “We raden ook aan dat mensen die met deze beelden worden geconfronteerd, contact zoeken met Slachtofferhulp.”

error: Content is protected !!