112 / Alkmaar · 15 mei 2024

Politie zoekt opdrachtgevers achter serie explosies in Alkmaar

Een crimineel conflict tussen twee groepen in Alkmaar lijkt te worden uitgevochten door middel van een reeks explosies. De politie heeft in het grote onderzoek al vijftien verdachten aangehouden. Dat betreffen vooral uitvoerders maar ook drie tussenpersonen. Er zijn dus al behoorlijke stappen gezet. De politie hoopt dat u kunt helpen om met name de opdrachtgevers, maar ook de nog niet aangehouden uitvoerders en andere tussenpersonen ook op te sporen. Dinsdag 14 mei in Opsporing Verzocht aandacht voor deze zaak. Op woensdag 15 mei ook in Bureau NH.

Onderzoek
De uitvoerders zijn over het algemeen jongens tussen 14 en 20 jaar oud. Ze zijn verleid met beloofde beloningen, meestal tussen 1.500 tot 2.000 euro, maar in de praktijk wordt er vaak niet of veel minder betaald.

In Opsporing Verzocht legt de politie de hiërarchie uit binnen dergelijke criminele samenwerkingsverbanden. De opdrachtgevers, die daarin bovenaan staan, blijven vaak buiten schot. Aan het app-contact is te zien dat twee van zulke opdrachtgevers of tussenpersonen in dit onderzoek bekend staan als ‘Willem K’ en ‘Klaas Vaak.’ De politie wil graag weten wie de accounts met deze namen gebruiken of gebruikt hebben en wat hun echte namen zijn.

Vragen

  • Wie weet of vermoedt iets over de opdrachtgevers achter de serie ontploffingen van de afgelopen maanden in Alkmaar of mogelijk over andere betrokkenen?
  • Uit de app-gesprekken die de politie vrijgeeft, komt een bepaald taalgebruik naar voren. Komt dat u bekend voor en/of kunt u het in verband brengen met verdachten, laat dan alstublieft van u horen.
  • Wie weet meer over ‘Klaas Vaak’ en/of ‘Willem K’?

Neem contact op met de politie via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070. Of neem contact op met Team Nationale Inlichtingen via 088-6617734. Liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag onder vermelding van: onderzoek Klaver.

error: Content is protected !!