112 / Schoorl · 4 september 2024

Scooterrijdster rijd de sloot in in Schoorl

Vorig jaar bijna 7.400 boetes in Noord-Holland voor rijden onder invloed

Een zestienjarige dame op een scooter beleefde maandagavond laat angstige momenten. Ze reed met haar scooter het water in langs de Omloop in Schoorl.

De scooterrijdster kwam eerst in de berm terecht en daarna in het water. Ze kon zelf niet uit de sloot komen, vanwege de stijle kanten. Nadat het slachtoffer om hulp riep, schoten twee voetballende jongens haar te hulp. De ambulance en de politie kwamen ter plaatse. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De oorzaak van het ongeluk is volgens een politiewoordvoerder niet bekend. Het is wel een eenzijdig ongeluk: er was geen ander voertuig bij betrokken. De scooter lag nog enige tijd in de sloot. Om eventuele onrust bij omstanders weg te nemen bij het zien van een scooter in het water, heeft de politie dit stukje sloot met een lintje afgezet. “Zo zien mensen dat het ongeluk bekend is en dat eraan gewerkt wordt.”

De politiewoordvoerder laat weten blij te zijn met de hulp van de omstanders. “We doen of het normaal is om hulp te bieden, maar dat is helaas niet altijd zo. Zo hoorde ik onlangs dat iemand onderuitging in een volle stationshal en niemand deed iets: iedereen liep er zo langs. Hoewel het bij ernstige ongelukken wettelijk verplicht is om hulp te bieden, is het niet vanzelfsprekend dat mensen dat ook echt doen. Daarom heel veel dank voor de hulp.”

error: Content is protected !!