112 · 16 mei 2024

Tieners uit omgeving Alkmaar aangehouden na gewapende overval op elektronicawinkel in Haarlem

De politie heeft woensdag 15 mei vier aanhoudingen verricht na een overval op de Grote Houtstraat in Haarlem. Bij de overval werd gedreigd met een steekwapen. De aangehouden verdachten zijn een 18-jarige man uit de gemeente Dijk en Waard, een 18-jarige man uit Alkmaar, een 17-jarige man uit de gemeente Ouder-Amstel en een 17-jarige man uit Amsterdam. De verdachten zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

over de politie, algemeen, logo, politielogo, Foto: Korpsmedia politie


Rond 10.10 uur kreeg de politie een melding dat er een overval zou hebben plaatsgevonden in een elektronicawinkel op de Grote Houtstraat. Hierbij heeft een persoon de medewerkers van de winkel bedreigd met een steekwapen en meerdere goederen buitgemaakt. Vervolgens is de verdachte de winkel uitgerend en gevlucht op een scooter. Vanaf zijn scooter is hij overgestapt in een personenvoertuig.

Na een zoekslag heeft de politie het betreffende personenvoertuig staande kunnen houden op de Maassluisstraat in Amsterdam. In het voertuig zaten vier inzittenden. Zij zijn allemaal aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zij zitten nog vast en hun rol wordt verder onderzocht. De verdachten zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek naar de overval en komt graag in contact met getuigen. Mogelijk waren er ten tijde van de overval meerdere getuigen aanwezig in de Grote Houtstraat. Ook hebben wij het vermoeden dat de verdachten mogelijk eerder die ochtend in de omgeving hebben rondgehangen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van het incident of van de omgeving eerder die ochtend? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844 of vul het tipformulier in. Vergeet hierbij niet het zaaknummer (2024103822) te vermelden. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

error: Content is protected !!