Akersloot · 2 november 2023

Het verleden van de stolpboerderij Akersloot

Akersloot heeft vele boerenbedrijven gehad. Grote stolpboerderijen maar ook kleine keuterboerderijtjes met een paar koetjes. De meeste boerenbedrijven zijn verdwenen maar er zijn nog veel verhalen te vertellen en veel foto’s bewaard gebleven. 

Op woensdag 15 november is er een lezing in de bibliotheek in Akersloot, over de ontwikkeling van de stolp vanaf 1500 tot heden.

De lezing over historische stolpen en stolpschuren in Akersloot en de regio wordt verzorgd door Mark van Raaij en Frans Zonneveld. 

Na vele uren spitwerk heeft Mark van Raaij een boeiend verhaal over de ontwikkeling van stolpen in Noord-Holland en deze regio.  

Na de pauze sluit Frans Zonneveld van de historische vereniging hierop aan met voorbeelden van stolpen en stolpschuren in Akersloot. 

Van oude en verdwenen stolpen en stolpschuren, tot gemengde bedrijven. Wat is er typisch Akersloots in de ontwikkeling van stolpen en stolpschuren? Er is veel te zien, verdwenen maar ook nog veel te herkennen zoals de vele historische foto’s laten zien.

De lezing in de bibliotheek in Akersloot (Rembrandtsingel 1) is op woensdag 15 november en begint om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. 

Reserveren kan via de website van Bibliotheek Kennemerwaard via www.bknw.nl/agenda. De toegang bedraagt € 5,- inclusief koffie of thee.

Foto: stolpschuur in Akersloot (aangeleverd)

error: Content is protected !!