Algemeen / Streekagenda · 4 oktober 2024

Jane by the Ocean en Northern Light Special

Jane by the Ocean en Northern Light Special

Singer-songwriter-avond in Cultuurpodium De Alkenaer met Jane by the Ocean en Northern Light Special.

‘Jane by the Ocean’ staat voor Janne van Zaanen, voormalig lid van de Noordhollandse band ‘Monkey Sandwich’. Ondanks het succes van de band, waarvoor ze veel liedjes schreef, koos Janne ervoor solo verder te gaan onder een nieuwe naam en nieuwe songs. Ze omschrijft haar muziek als old fashioned pirate songs, een mix van pop, folk, soul en blues, love songs by the ocean. Na een lang verblijf in het buitenland is ze weer terug in Nederland.

Stijn van Wonderen was in 2008 al heel goed bezig met muziek, maar koos toch voor zekerheid en besloot zijn studie ‘nieuwe media’ af te ronden. Naast zijn werk als journalist en schrijver lukte het hem als ‘Northern Light Special’ recentelijk 2 albums af te ronden: ‘Orange’ en ‘Songs of the long ago’. Met een sound die pop, jazz, blues, surfrock en easy listening combineert, biedt Northern Light Special een ontspannen en verfrissende luisterervaring.

De van origine Egmondse Van Zaanen en Alkmaarder van Wonderen zijn al jaren goed bevriend en af en toe maken ze ook samen muziek. Maar deze avond spelen ze ieder hun eigen nummers. Hoe die klinken valt vrijdag 11 oktober te beluisteren in Cultuurpodium De Alkenaer op het Ritsevoort in Alkmaar.

Jane by the Ocean en Northern Light Special (Singer-songwriter-avond)
11 oktober 20.15 uur
Cultuurpodium De Alkenaer
Ritsevoort 36
1811 DP Alkmaar Entree: €12,50
Meer info en tickets: www.alkenaer.nl

error: Content is protected !!