Alkmaar / Streekagenda · 11 november 2023

10 december mijn plek meet-ups en een festival! 

Un opdracht van de Gemeente Alkmaar produceerde Bureau Stennis in het voorjaar van 2023 een korte documentaire over racisme en discriminatie en trok daarmee door de gemeente. De documentaire werd vertoond bij onder andere Stadsstrand de Kade en Skatepark STRAAT maar ook op het Horizoncollege, bij de inburgeringscursussen van EdInova en in diverse wijkcentra. Keer op keer bleek het een succesformule om naar aanleiding van de film met mensen in gesprek te gaan. Vele mensen herkenden zichzelf in de verhalen van jongerenwerker Sefanja en wijkcoach Zahra en deelden als antwoord hun eigen verhaal met de andere aanwezige bezoekers. Verbindingen werden gelegd en mensen wilden meer.

Ook mijn plek festival 

En dat komt er! Er is een nieuwe impact campagne gestart en op 10 december vindt het Ook mijn plek festival plaats. Zoals de ondertitel van het festival weggeeft wordt het een plek waar inspiratie een feest wordt. Op het programma staat muziek van Meral Polat, Nusantara Beat en verschillende DJ’s, daarnaast worden bezoekers meegenomen in spoken word, verdiepende talks en diverse workshops. Zo kunnen mensen deelnemen aan een workshop vogueing of percussie.

Premières van jonge filmmakers 

Ook dient het festival als toneel voor de première van de nieuwe Ook mijn plek-media producten van diverse jongeren uit Alkmaar. 5 jonge filmmakers presenteren hier hun eigen kijk op een inclusieve maatschappij. Zo vertelt de fotoreportage Onder één dak het verhaal van thuisloze Alkmaarse jongeren, wordt in Reverse 10 gekeken naar vooroordelen op basis van uiterlijke kenmerken, in Ik ben niet mijn diagnose wordt de persoon achter een diagnose zichtbaar gemaakt, stelt Ik heb er nooit om gevraagd seksuele intimidatie aan de kaak en met It’s dangerous for us to speak so we dance krijgt het publiek inzicht in de betekenis van de Kurdische dans.

Programma voor kinderen 

Daarnaast is er tijdens het festival een speciaal programma voor kinderen, zij kunnen lekker skaten, freerunnen of protestborden knutselen.

Het festival vindt op 10 december plaats in de Oude Drukkerij op Marconistraat 5 in Alkmaar. Het programma duurt van 12:00-17:00 en de toegang is gratis. Op www.ookmijnplek.nl vind je alle informatie.

error: Content is protected !!