Alkmaar · 3 september 2024

23-jarige Amsterdammer S.H. tussenpersoon van aanslagen met zwaar vuurwerk

23-jarige Amsterdammer S.H. tussenpersoon van aanslagen met zwaar vuurwerk

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de 23-jarige Amsterdammer S.H. ervan een tussenpersoon te zijn geweest tussen opdrachtgevers en uitvoerders van aanslagen met zwaar vuurwerk bij woningen in Alkmaar en Vijfhuizen.

Tijdens een voorbereidende zitting maandag bleek dat hij ook wordt verdacht van het bezit van 294 illegale Cobra-vuurwerkbommen. S.H., die opereerde onder de naam Klaas Vaak, zou adressen hebben doorgegeven voor de geplande aanslagen, waaronder die op 1 februari aan de Baansingel in Alkmaar.

Ook wordt hij in verband gebracht met verijdelde aanslagen aan de Lekstraat op 4 en 13 februari. Verder zou hij betrokken zijn geweest bij een aanslag op een woonboot in Vijfhuizen op 23 november 2022, waarbij levensgevaar ontstond voor de slapende bewoners.

Advocaat Carolien Pentinga stelt dat de verdachte zijn betrokkenheid bij de ontploffing in Vijfhuizen niet heeft bekend, in tegenstelling tot wat in een reclasseringsrapport wordt beweerd. Het onderzoek is nog gaande en de zaak zal eind november opnieuw worden behandeld tijdens een voorbereidende zitting.

error: Content is protected !!