Alkmaar · 22 oktober 2024

39 primair en 4 voortgezet onderwijs scholen in Alkmaar aangesloten bij gezonde jeugd aanpak

39 primair en 4 voortgezet onderwijs scholen in Alkmaar aangesloten bij gezonde jeugd aanpak

De gemeente Alkmaar zet zich sinds 2013 in voor een gezonde jeugd met behulp van de lokale JOGG-aanpak die staat voor ‘een gezonde jeugd, een gezonde toekomst’. Inmiddels is JOGG actief in alle wijken van Alkmaar met verschillende activiteiten gericht op een gezonde leefstijl. In Alkmaar hebben zich 39 scholen van het primair onderwijs aangesloten bij de JOGG-aanpak en vier van het voortgezet onderwijs.

Daarnaast zijn er nu twee gezonde bedrijfskantines, vijf gezonde schoolkantines en zes gezonde sportkantines in Alkmaar. In 2021 heeft de gemeente Alkmaar de wetenschappelijk onderbouwde methode ‘Kind naar Gezonder Gewicht’ toegevoegd aan het aanbod. Deze aanpak biedt hulp aan gezinnen waarvan er één of meerdere kinderen kampen met overgewicht.

Vanaf mei 2023 kunnen jongeren van 12 jaar en ouder ook bij de aanpak terecht. Door de uitbreiding met de nieuwe doelgroep en centrale zorgverlener hoopt het programma nog meer jongeren te kunnen bereiken en te ondersteunen bij het behalen van een gezonde leefstijl.

error: Content is protected !!