Alkmaar · 28 juni 2024

5 juli politiek café over parkeren in de binnenstad

Voorstel voor maatschappelijke bezoekersvergunning in Alkmaar

Onder andere een debat tussen Maaike Kardinaal en Gosse Postma

Auto parkeren in de stad: hoe gaan we dat doen? Hierover organiseert GroenLinks PvdA Alkmaar een politiek café op vrijdag 5 juli, 19.30-21.00u, in De Alkenaer, Ritsevoort 36, Alkmaar.

Het is het vertrouwde beeld in Nederland en ook in Alkmaar: straten vol met geparkeerde auto’s. Maar is dat de manier waarop we onze waardevolle openbare ruimte willen gebruiken? Moeten we daarmee doorgaan als we 15.000 woningen in de stad erbij gaan bouwen? Stel dat we andere keuzes maken, welke mogelijkheden zijn er dan allemaal om onze stad te verfraaien? We hebben een parkeernorm, maar waarom geen spelende-kinderen-norm of ontmoet-je buren-norm?

5 juli politiek café over parkeren in de binnenstad


In dit politiek café gaan we in gesprek met Martin van der Maas, planoloog en publicist, momenteel bezig met een boek over de stad en de auto. En twee Alkmaarse politici gaan met elkaar in debat: Maaike Kardinaal en Gosse Postma, politici die vaak elkaars tegenstander zijn maar ook elkaar kunnen vinden in oplossingen. Parkeergarages onder het Alkmaars Kanaal, een van de oplossingen? Ondernemers en inwoners zijn van harte welkom om mee te debatteren over ‘Wat met parkeren’. Toegang is gratis, aanmelden via glpvda072@gmail.com voor een gratis drankje na afloop.

error: Content is protected !!