Alkmaar · 17 november 2023

AFAS Stadion van AZ Alkmaar geschilderd Als Van Gogh door Kunstenares Erika Stanley

AFAS Stadion van AZ Alkmaar geschilderd Als Van Gogh door Kunstenares Erika Stanley

Het AFAS Stadion in Alkmaar is op canvas geschilderd door kunstenaar Erika Stanley. Het nieuwe schilderij behoort tot haar bekende serie Als Van Gogh. De thuishaven van AZ is het zevende voetbalstadion dat Erika Stanley in Van Gogh-stijl heeft geschilderd.

Kunstenares Erika Stanley schilderde het AFAS Stadion in de stijl van Van Gogh.
Kunstenares Erika Stanley schilderde het AFAS Stadion in de stijl van Van Gogh. (Foto: aangeleverd)

Eerder dit jaar bracht de Van Gogh-specialist een werkbezoek aan het AFAS-Stadion en omgeving. Ze nam de Alkmaarse voetbalarena vanuit alle hoeken in zich op. “Dat deed ik om het optimale perspectief te bepalen voor een locatie die zó belangrijk is voor veel mensen. Mijn bedoeling is om met dit schilderij een gevoel van thuiskomen over te brengen op de AZ-fan. De warme Van Gogh-stijl leent zich daar perfect voor. Alkmaarders mogen heel trots zijn op deze voetbaltempel. Het door mij geschilderde stadsgezicht is een uiting van die emotie.”

Alkmaar als Van Gogh

Naast het AFAS Stadion schilderde Erika Stanley eerder de Alkmaarse Kaasmarkt in Van Gogh Stijl, verdeeld over twee schilderijen. De originele schilderijen in de serie Als Van Gogh zijn niet direct te koop. Wel zijn reproducties beschikbaar. Het schilderij van het AFAS Stadion is daartoe toegevoegd aan de collectie op www.erikastanley.nl.

error: Content is protected !!