Bij Noordwest is thuismonitoring steeds breder beschikbaar. Meer dan 1.000 patiënten hebben hier inmiddels gebruik van gemaakt. Zij krijgen zorg op afstand en hoeven dus minder vaak naar het ziekenhuis. Zo heeft de patiënt meer grip op zijn gezondheid, de zorgverlener meer tijd en het ziekenhuis meer ruimte. Op deze manier draagt thuismonitoring bij aan het toegankelijk houden van de zorg.
Zo werkt thuismonitoring
Met thuismonitoring doen patiënten thuis zelf metingen. De gegevens voeren zij in via een computer, tablet of smartphone. Het centraal monitoringscentrum van Noordwest, de regionale zorgservicecentrale of de afdeling van Noordwest houdt de gegevens in de gaten. Als het nodig is neemt de zorgverlener contact op met de patiënt.
Thuismonitoring: iets voor u?
Noordwest biedt thuismonitoring aan na een TIA/herseninfarct, hartinfarct, bij COPD, boezemfibrilleren, hartfalen, hoge bloeddruk, levercirrose, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, Parkinson en monitoring van het hartritme van de baby tijdens een hoog-risicozwangerschap. Patiënten bepalen samen met hun zorgverlener of thuismonitoring past bij hun situatie.
Toegankelijke zorg: nu én in de toekomst
Door de toenemende zorgvraag en het groeiende tekort aan zorgpersoneel staat de zorg onder druk. Thuismonitoring levert de zorgverlener meer tijd en het ziekenhuis meer ruimte op. Zo zijn dankzij thuismonitoring minder polibezoeken nodig omdat patiënten op afstand in de gaten gehouden worden en kan in sommige gevallen een opname worden voorkomen. Op deze manier helpt thuismonitoring de zorg toegankelijk te houden: nu én in de toekomst.
Vind meer informatie over thuismonitoring bij Noordwest of bekijk hieronder onze video over thuismonitoring.