Alkmaar · 20 juni 2024

Alkmaar en Dijk & Waard ondertekenen petitie maatregelen fatbikes

Alkmaar en Dijk & Waard ondertekenen petitie maatregelen fatbikes

Opgevoerde e-bikes, met name fatbikes, zijn erg populair onder kinderen en tieners. In de praktijk gedragen deze opgevoerde e-bikes zich qua snelheid en vermogen als brom- of snorfietsen. Dit zorgt voor onveilige verkeerssituaties. Het verbeteren van de verkeersveiligheid vindt het college van B&W van Alkmaar van groot belang.

In april dit jaar is er dan ook op initiatief van Alkmaar, in samenspraak met de andere gemeenten in de Regio Alkmaar, een brief verstuurd naar de scholen in de regio. In deze brief is gevraagd of de scholen aandacht willen geven aan de risico’s van een opgevoerde fatbike.

Naast de brief die gestuurd is naar de scholen, hebben Alkmaar en Dijk & Waard nu ook besloten zich aan te sluiten bij een initiatief om aandacht te vragen in de Tweede Kamer voor de gevaarlijke situaties die ontstaan door opgevoerde fatbikes. Dit initiatief wordt gesteund door ongeveer vijftig gemeenten en daarnaast ook de Fietsersbond, de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen, VeiligheidNL en Artsen voor Veilig Fietsen.

Bron: BEATFM

error: Content is protected !!