Alkmaar · 16 augustus 2024

Alkmaar heeft de bouwvergunning voor appartementen in de Boterstraat ingetrokken

Vragen over Alkmaarse evaluatie citymarketing- en evenementenbeleid

De gemeente Alkmaar heeft de bouwvergunning voor appartementen in de Boterstraat ingetrokken, omdat deze in strijd was met het bestemmingsplan Binnenstad Centrum.

De vergunning betrof de vervanging van twee gesloopte, beeldbepalende panden door een complex dat volgens de eigenaars van een nabijgelegen familiehotel te massaal en hoog zou worden. De bouwhoogte zou toenemen van 8,60 meter naar 12 meter, en er zouden zeven woningen, een winkel, en een magazijn bijkomen.

Hotelhouders Bob en Tiny Hafkamp hadden bezwaar aangetekend, wat leidde tot het intrekken van de vergunning in mei. De gemeente moest hierdoor 2.690 euro aan proceskosten en een dwangsom aan Hafkamp vergoeden.

Hoewel de Raad van State in een later stadium het bezwaar van Hafkamp tegen het gewijzigde bestemmingsplan afwees, werd de gemeente opnieuw op een formele fout betrapt. Hierdoor liep de totale vergoeding voor Hafkamp op tot 2.993 euro.

Ondanks deze tegenslagen blijft de gemeente achter het appartementenplan staan, en de ontwikkelaar kan nu een nieuwe vergunningsaanvraag indienen.

Geschreven door CombiMedia NKL BUCH Media

error: Content is protected !!