Alkmaar · 10 mei 2024

Alkmaar heeft veiligheidsbalie voor melden overlast en onveiligheid

Alkmaar heeft een veiligheidsbalie gekregen, waarbij het permanent mogelijk is om overlast en onveiligheid te melden. Het doen van meldingen overlast en onveiligheid in persoon is nu mogelijk voor inwoners tijdens openingsuren van de publieksbalies in het Stadskantoor. De medewerkers van de receptiebalie zijn opgeleid voor het aannemen van meldingen en het doorgeleiden naar de betreffende afdelingen.

Naast het kunnen melden aan de receptiebalie, is het voor inwoners ook mogelijk om meldingen telefonisch door te geven via 14072. Voor acute overlastmeldingen na de reguliere openingstijden is team handhaving tot 22.00 uur via hetzelfde nummer telefonisch bereikbaar. De bereikbaarheid van handhaving wordt ook via dit nummer mogelijk. Tussen 22.00 en 07.00 uur is handhaving telefonisch niet bereik- en inzetbaar. Bij levensbedreigende situaties óf situaties die geen spoed, maar wel hulp of inzet van politie vragen kan altijd met 112 of 0900-8844 gebeld worden.

Momenteel zijn we technische verbeteringen aan het doorvoeren waardoor het via 14072 mogelijk wordt om een gesproken bericht achter te laten. Opvolging van dit bericht wordt de eerstvolgende werkdag opgepakt. Het is de verwachting dat het achterlaten van een boodschap én het gebruik van 14072 als één nummer voor de gemeente uiterlijk eind juni mogelijk is. Inwoners kunnen ook via onze website www.alkmaar.nl 24 uur per dag een melding overlast en onveiligheid doen.

Bron: BEATFM

error: Content is protected !!