Alkmaar · 17 juli 2024

Alkmaarse politiek bezorgd over vapen door jongeren

Vragen over Alkmaarse evaluatie citymarketing- en evenementenbeleid

De politiek in Alkmaar is bezorgd over het vapen door jongeren. Vapen leidt onder andere tot verslaving, inhaleren van schadelijke chemicaliën en longschade. Zij maken zich, net als artsen, jongerenwerkers, openbare orde en veiligheid, de Breiderstichting jeugd, de GGD, ouders en scholen zorgen over de grote hoeveelheid jongeren die starten met vapen. In één vape zit zoveel nicotine dat jongeren snel verslaafd kunnen raken.

Het is belangrijk om bewust te zijn van de potentiële gevaren van vapen voor jongeren en om te streven naar het beschermen van hun gezondheid en welzijn. Daarom wil de politiek het gebruik van e-sigaretten onder jongeren ontmoedigen. De verkoop van illegale vapes aan en door jongeren is al verboden maar de vraag wordt niet weggenomen. Er is een gedragsverandering nodig onder jongeren en hier zien wordt een rol gezien voor ouders en scholen.

Daarnaast is er ook het afvalprobleem van wegwerp e-sigaretten. Dit genereert grote hoeveelheden plastic en elektronisch afval. Het onderwerp staat voor de commissie Sociaal op de agenda. Op basis van de commissiebespreking bepalen de fracties van SPA, PvdD en D66 de vervolgstappen.

Bron: Mediapartner Beatfm.nl

error: Content is protected !!