Alkmaar / Streekagenda · 3 mei 2024

Alkmaar Pride presenteert dit jaar Victory of Love thema

Victory of Love, dat is het thema van de Alkmaar Pride 2024. Met een knipoog naar het feit dat de Victorie bij Alkmaar begint! En waar dit breed gedragen wordt. Dit wordt gedaan door middel van een hele week met diverse activiteiten en als hoogtepunt ons paradepaardje: De kleurrijke parade door de grachten van het mooie Alkmaar. De start van de kleurrijke parade zal dit jaar voor het eerst vanaf het Ringersplein plaatsvinden. Een jubileumjaar, alweer voor de 15e keer Alkmaar Pride met een gevarieerd programma. 

Een tipje van de sluier:  

Het thema wordt gestart met een prachtige Pride Walk die muzikaal zal worden omlijst door de beroemde TukTuk DJ Wicky. De wandeling gaat via de Langestraat, de Mient, Waagplein, Marktstraat, Gedempte Nieuwe Sloot naar het compleet vernieuwde Ringersplein. Hier vindt de infomarkt plaats waar onder andere diverse sportverenigingen zich profileren als inclusief.  Dit alles in een festivalsfeer compleet met muziek en diverse foodtrucks. 

Verder zullen er gedurende de week diverse films worden vertoond in het Filmhuis Alkmaar (voor een overzicht check onze website www.alkmaarpride.nl) 

Dit jaar is een vergaande samenwerking gestart met de Karavaan. Naast een geweldige pre-party op 25 mei, diverse mooie voorstellingen die een ieder zal aanspreken. Waaronder van 17 t/m 20 mei onder andere Gendermonologen. Check de website van de karavaan www.karavaan.nl en www.yesinmybackyard.nl voor meer informatie. 

Alkmaar Pride is trots op dit mooie diverse programma wat niet mogelijk geweest zou zijn zonder de inzet van alle fantastische bevlogen vrijwilligers! 

Alle informatie over het programma kun je vinden op www.alkmaarpride.nl

error: Content is protected !!