Alkmaar · 10 oktober 2024

‘Alkmaar! Zijn er nog vragen?’ geactualiseerd

‘Alkmaar! Zijn er nog vragen?’ geactualiseerd

ALKMAAR – De kennisquiz ‘Alkmaar! Zijn er nog vragen?’ is herdrukt. Meer dan honderd vragen zijn herzien; het spel is weer helemaal actueel. Alkmaar! Zijn er nog vragen? telt maar liefst vierhonderd wetenswaardige, grappige, moeilijke en makkelijke vragen over Alkmaar.

De vragen zijn bedacht in samenwerking met de Historische Vereniging Alkmaar. De eerste druk van ‘Alkmaar! Zijn er nog vragen?’ uit 2020 was snel uitverkocht. Alkmaarders bleven er de afgelopen jaren om vragen in de winkels, vandaar deze herdruk.

‘Alkmaar! Zijn er nog vragen?’ is verkrijgbaar voor € 19,99 bij VVV Alkmaar, Van der Meulen’s Boekhandel en De Spellentoren. De gebakken lucht is uit de verpakking; het spel past, door het iets plattere doosje, nu door de brievenbus.

Speluitleg

Wie als eerste Alkmaar en omgeving verovert, heeft het spel gewonnen. Daarvoor moet je zes verschillende kaarten verzamelen. Die zes kaarten vormen samen één complete illustratie. De kaarten krijg je door vragen goed te beantwoorden. De vragen zijn er in vier categorieën: Historie, Geografie & Natuur, Kunst & Cultuur en Economie & Sport. Een worp met de kleurendobbelsteen bepaalt de categorie. Drie speciale kaarten geven het spel een verrassende wending: met Victorientje is de overwinning nabij. Met Cornelis Drebbel verpreid je je kennis. En met Kaaskop deel je uit en incasseer je.

De illustraties zijn van Eric J. Coolen. Fonts+Files verzorgde de vormgeving. Het spel is uitgegeven door Uitgeverij Loutje.

‘Alkmaar! Zijn er nog vragen?’ is te volgen op Facebook.

‘Alkmaar! Zijn er nog vragen?’ geactualiseerd
error: Content is protected !!