Alkmaar / Cultuur · 26 augustus 2023

Alkmaarse kermis geopend door Wethouder Christian Schouten

Alkmaarse kermis geopend door Wethouder Christian Schouten

Om 16:00 uur vrijdagmiddag is de kermis officieel geopend door wethouder Christian Schouten. Na de opening zijn er door de wethouder en de kaasdragers kazen uitgedeeld aan de kermisexploitanten om hen welkom te heten in onze mooie stad. Onze kaasmeisjes deelden kaas uit aan het publiek.

Locatie: Kerkplein Canadaplein (ged.) St. Laurensstraat Ged. Nieuwesloot tussen St. Laurensstr. en Hoogstraat Ged. Nieuwesloot tussen Hoogstr/Doelenstr en Hofplein. Hofplein Korte Gedempte Nieuwesloot, tussen Hofplein en Kanaalkade Kanaalkade tussen Paternosterstr en Ged. Nieuwesloot Paardenmarkt/Minderbroederstraat.

De zomerkermis is er voor iedereen en met zoveel attracties is er voor ieder wat wils. Ook dit jaar kunnen Alkmaarse kinderen, uit gezinnen die minder te besteden hebben, naar de kermis. En ook dit jaar is er een populaire dag voor minder validen. Nieuw dit jaar is de prikkelarme kermis voor mensen die vanwege bijvoorbeeld het licht en geluid normaalgesproken niet van de kermis genieten.

Wat een mooie kermis komt er weer naar Alkmaar. Ik kan bijna niet wachten om de kermis straks te gaan openen. 73 attracties en een aanbod dat is afgestemd op heel diverse groepen bezoekers. Ik wens iedereen alvast heel veel kermisplezier.

Wethouder evenementen Christian Schouten.

Prikkelarme kermis

Voor veel mensen zorgt de kermis voor veel plezier. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk aan bijvoorbeeld mensen met autisme, epilepsie of ADHD. Zij mijden vaak de kermis juist vanwege de geluiden en lichteffecten. Daarom organiseert Kermis Alkmaar voor de 1e keer een prikkelarme kermis. De prikkelarme kermis is op maandag 28 augustus van 13.00 uur tot 14.30 uur. Er zijn zo min mogelijk rook en licht(flitsen) te zien en de muziek is gedempt. Natuurlijk is iedereen die graag ‘lekker rustig’ een rondje doet welkom. Tijdens de prikkelarme kermis gelden de reguliere ritprijzen.

Bing en Sonic ontmoeten

De allerjongsten kunnen op woensdag 30 augustus een Meet & Greet hebben met Bing en Sonic. Bing en Sonic zijn dan van 14.00 tot 14.45 en van 15.00 tot 15.45 uur op het Canadaplein.

Populaire dag

Op donderdag 31 augustus zetten de kermisexploitanten en de gemeente Alkmaar mindervalide kinderen en bewoners van enkele zorgcentra extra in het zonnetje. Het is deze dag ‘populaire dag’. Er zijn clowns en entertainer Louis Baerts vermaakt het publiek met goocheltrucs en ballonnen. Als het nodig is, passen de exploitanten de snelheid van attracties aan.  

Kermismuntjes

Voor kinderen van ouders met een gratis AlkmaarPas liggen er 7 gratis kermismuntjes klaar. De muntjes zijn voor kinderen van 7-17 jaar. Zij kunnen de muntjes tot en met zaterdag 2 september inwisselen op de kermis. Daarna vervalt het tegoed. Ouders en houders van een gratis AlkmaarPas ontvangen hierover bericht.

Spectaculaire eindshow

Dit jaar sluit de Alkmaarse zomerkermis op zondag 3 september af, met een spectaculaire eindshow. Toeschouwers kunnen die vanaf 22.00 uur het beste zien vanaf de Kanaalkade en gedeelte Noorderkade. De show is heel anders van opzet dan de show van 2022, bijvoorbeeld door het gebruik van theatereffecten.

Omleidingen en tijdelijke verplaatsing warenmarkt

Tijdens de opbouw van de kermis en de kermis zelf, gelden er omleidingen voor het verkeer. Borden geven de omleidingsroute aan. Op zaterdag 26 augustus en 2 september is de wekelijkse warenmarkt te vinden in de Koorstraat en aan de Heul.

Bekijk hieronder welke attracties er staan!

Attracties
Ballenfontein
Chocoladerad
Airrace bungee
Pop the ballooons
Angelina’s Bubble tea
lucky ball (bowler roller)
viva las vegas
Wipp Freestyle
Gebakkraam
Reactor
kamelenrace
Hurricane
Luckyduck
Familieachtbaan
PUSHER
Adventureride
sportschieten
Vietnameselopias.nl
flessenspel
Italiaanse ijssalon
Suikerspin Popcorn Candy circus
pink date
fun city pusher
Photobooth
Lost Escape Adventure
Pink Date
Snacks friet
gebakkraam
Suikerspin popcorn
Autoscooter/boksbal
Knoop’s Nougat Montelimar
Los Churros
Thriller
Crazy Jumbo
Kindercarroussel
Tea Cups
steampunk coffee bar
Fun Plates
Monsterdrop / Dunktank
Grijpkranen
AIRBORNE
Curly chips
Poffertjeskraam
Race o rama
Fried Chicken
Hoepla
Pindakraam
Schiettent metropolis
Nougatkraam
Grijpkranen
Jump circus
VR
Mini-Cars
Teddy xxl/pinkdate
Grijpkranen
Sweet Chocolate Sensations
Bussensport
Voetbalspel
robin hood pijl en boog
Aeronaut
mega slide
skee ball
Chaos
Ballon Voyage
gebakkraam
Happy wheel
Vis
Time Machine the Coaster
Fun house fire departmend
Breakdance
Spaanse Churros by Churros Factory
Touwtje Trekken/ lijntrek

Openingstijden

Dagelijks van 13.00 tot 00.30 uur
vrijdag 25 augustus van 11.00 tot 01.00 uur
zaterdagen van 11.00 tot 01.00 uur
zondag 27 augustus van 13.00 tot 01.00 uur
vrijdag 1 september van 11.00 tot 01.00 uur
zondag 3 september van 13.00 tot 24.00 uur

error: Content is protected !!