Alkmaar / Cultuur · 11 augustus 2023

Alkmaarse Open Monumentendag geheel in teken van 450 jaar Ontzet

Alkmaarse Open Monumentendag geheel in teken van 450 jaar Ontzet

Het Open Monumentendagweekend is dit jaar op zaterdag 9 en zondag 10 september. Met een speciaal tintje, want ook in het Open Monumentendagweekend staat ‘Alkmaar 450 jaar Ontzet’ centraal. Behalve dat er weer bijna negentig monumenten gratis open gaan, kun je dit weekend ook ervaren hoeveel er nog te zien is van wat er 450 jaar geleden allemaal in Alkmaar gebeurde.

Op zondag 3 september is er de wandeling ‘Strijd om de vrijheid’ van Historische Vereniging Alkmaar, gecombineerd met met een bezoekje aan het Huis met de Kogel en op dinsdag 5 september de lezing van stadsbeiaardier Christiaan Winter over de compositie van zijn ‘Ontzet suite’ met live spel. Woensdag 6 september is er een stadswandeling met auteur Simone van der Vlugt en stadsarcheoloog Nancy de Jong en donderdag 7 september een lezing van stadsarcheoloog Nancy de Jong over de archeologische sporen van het beleg.

Vrijdag 8 september vindt de voorstelling ‘In naam van de Vrijheid’ in Antiquariaat de Alkenaer plaats. Op zaterdag 9 september is er ook weer een uitgebreid activiteitenprogramma voor kinderen in de Grote Sint Laurenskerk in het centrum.

error: Content is protected !!