Alkmaar / Cultuur · 14 augustus 2023

Alkmaarse Rugby UFC opent de avondkaasmarkt

Op dinsdagavond 15 augustus luidt Pook van Berkel, voorzitter van de Alkmaarse Rugby UFC om 19.00 uur de bel op de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging het college van burgemeester en wethouders omdat de Alkmaarse rugby vereniging komend seizoen 2023 – 2024 haar 50 jarig jubileum viert. De heer Van Berkel en zijn mede bestuursleden worden ontvangen door wethouder sport, Christiaan Peetoom.

Jubileumweekend
De Alkmaarse Rugby UFC is op 11 oktober 1973 opgericht en is daarmee een van de oudste rugbyverenigingen van Alkmaar en omstreken. In het tweede weekend van oktober viert de vereniging het jubileum met een uitgebreid programma voor jong en oud, met wedstrijden, jeugdactiviteiten en een hoop gezelligheid. Omdat tijdens het jubileumweekend de kwartfinales van het WK Rugby worden gespeeld, worden ook deze wedstrijden uiteraard op groot scherm getoond. Voorzitter Van Berkel: “Iedereen die de Alkmaarse Rugby UFC een warm hart toedraagt, of nieuwsgierig is naar het spel en de vereniging, wordt van harte uitgenodigd tijdens ons jubileum-weekend een kijkje te komen nemen”.

Respect, discipline, kameraadschap en samenwerken
De Alkmaarse Rugby UFC is een gezonde, florerende vereniging met 2 seniorenteams, 1 damesteam en diverse jeugdteams in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Het complex bevind zich aan de Robonsbosweg 4, Alkmaar. Alle teams spelen in competitieverband bij de NRB, de Nederlandse Rugby Bond. De vereniging houdt de grondregels van het rugby in ere: respect, discipline, kameraadschap en samenwerken. De komende jaren zet de vereniging in op groei in de breedte. Met hoofdtrainer Gawie Keizer en assistent trainer Martin de Villiers wordt daarop vol ingezet. En met het huidige 1e Herenteam en de terugkeer van enkele oud-spelers verwacht de vereniging in het jubileumjaar hoge ogen te gooien.

Alkmaarse kaasmarkt

error: Content is protected !!