Alkmaar / Streekagenda · 27 juni 2024

Amerikakenner Raymond Mens opent kaasmarkt

Amerikakenner Raymond Mens opent kaasmarkt

Op vrijdag 28 juni 2024 luidt Raymond Mens, om 10.00 uur de bel op de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het Alkmaars college van burgemeester en wethouders. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt wethouder economie, Christiaan Peetoom, Raymond Mens en zijn gasten in het stadhuis.

Over Raymond
Deze kaasmarkt staat in het teken van de Verenigde Staten. Raymond Mens is Amerikakenner en politicoloog. Hij is een veelgevraagd spreker, auteur en commentator. Raymond becommentarieert de Amerikaanse politieke ontwikkelingen op radio en televisie, zoals bij Vandaag InsideGoedemorgen Nederland en Jinek. Ook geeft hij lezingen, schrijft hij boeken, heeft hij een podcast en staat hij in het theater. In zijn eerste boek Lang leve Trump (2020) analyseert Raymond de opkomst van het Trumpisme. Hij concludeert dat het Trump-tijdperk doordendert, ook als Donald Trump er niet meer is. In Nieuws als wapen (2022) beschrijft hij de ontstaansgeschiedenis van Amerika’s media-oorlog, met onder andere de opkomst van CNN en FOX News. In zijn podcast Amerika in 15 minuten duidt Raymond de laatste ontwikkelingen uit de Verenigde Staten en beantwoordt hij vragen van luisteraars. In 2024 staat hij met zijn theatercollege Lang leve Amerika in theaters door heel Nederland.

Ik ben gek op kaas én op Alkmaar. Dus toen ik de uitnodiging ontving, kon ik geen nee zeggen. Ik heb er ontzettend veel zin in. Raymond Mens, Amerikakenner en politicoloog.

Alkmaarse kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 30 maart tot en met 27 september 2024 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de vrijdagochtend kaasmarkt is er altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie.

Foto: Anouk de Kleermaeker (aangeleverd)

error: Content is protected !!