Alkmaar / Sport / Streekagenda · 14 mei 2024

Avond4daagse Alkmaar groter dan ooit

Van maandag 27 mei t/m donderdag 30 mei organiseren Alkmaar Sport en Klein Alkmaar dé Avond4daagse van Alkmaar. Vier dagen op rij lopen honderden kinderen en volwassenen een vijf kilometer lange wandelroute door Alkmaar. De belangstelling om mee te doen is groter dan ooit. Nog nooit eerder meldden zo vroeg in het proces zoveel mensen zich aan en steeds meer basisscholen doen met een groep leerlingen mee aan het evenement.

“Zoals het er nu naar uitziet gaan we de deelnemersaantallen van vorig jaar zeker overtreffen,” vertelt Mirjam van der Welle, projectcoördinator bij Alkmaar Sport. “Dit komt ook omdat we veel nieuwe scholen aan ons hebben kunnen binden. Die deden eerdere jaren mee aan een avond4daagse elders in de regio en sluiten nu bij ons aan. Zelfs de Europese School, die binnenkort naar Alkmaar verhuist, komt alvast kennismaken met de Alkmaarse tradities!” Omdat de inschrijving nu bijna volledig digitaal verloopt is goed zicht op het aantal aanmeldingen. 

Aan de avond4daagse doen klassiek veel basisscholieren mee, maar het parcours wordt ook door veel volwassenen gelopen. Wie interesse heeft om mee te doen kan zich nog aanmelden via www.alkmaarsport.nl/avond4daagse, voor € 6,50 wandel je vier dagen mee en ontvang je na afloop de officiële avond4daagse medaille. 

error: Content is protected !!