Alkmaar · 19 juli 2024

Belangrijkste verbeterpunten Wij(k) aan zet! in Alkmaar bekend

Belangrijkste verbeterpunten Wij(k) aan zet! in Alkmaar bekend

In de maanden april en mei konden inwoners van Alkmaar voor hun wijk verbeterpunten insturen en daarop stemmen. Er zijn in totaal 744 verbeterpunten ingeleverd en er is ruim 17.000 keer gestemd. De verbeterpunten met de meeste stemmen zijn in een top drie per wijk geëindigd.

Al deze punten gaan verder onderzocht worden. Ruim 70 aangemelde verbeterpunten konden direct al ingepland en uitgevoerd worden, zoals bijvoorbeeld het rolstoelvriendelijk maken van een milieustraat, het recht leggen van scheve stoeptegels en het snoeien van overhangend struikgewas.

De komende maanden worden de verbeterpunten onderzocht, een plan van aanpak wordt hiervoor opgesteld. Belangrijkste verbeterpunt in Overdie was veilig oversteken op de Koelmalaan richting Tuinderspad en park Oosterhout, in het centrum parkeren voor vergunninghouders op het Doelenveld en in Huiswaard een hondenveld bij de Hiemerwaard.

In de Vroonermeer werd als belangrijkste verbeterpunt een buslijn met een bushalte in Vroonermeer-Noord opgegeven, in Alkmaar-West een upgrade van de speeltuin bij de Vomar in de Bergermeer en in Zuid de stoepen van de Lyceumstraat fiets- en brommervrij maken.

error: Content is protected !!